Bloembollen

Als uw bloembollen niet willen bloeien, geef hen een laatste kans voor dat u ze weggooit. Haal de bollen uit de grond en plant ze weer in een bemeste aarde met fosfaat en potassiek in de herfst. 


In de lente knipt u de bloemen die proberen te bloeien eraf. Zodra de bladen helemaal geel zijn, haal dan de bollen eruit en herhaal de operatie in de herfst. Het volgende jaar, zult u mooi gebloemde planten hebben omdat ze dan de tijd hebben gehad om groter te worden door reserve aan te maken.

Etagebeplanting, laag voor laag:

1. Drainage
Zorg ervoor dat het gietwater goed weg kan. Een drainagelaag van grind of potscherven is een goede zaak. Zo voorkomt u rottende bollen.

2. Grote bollen onderin
Let op de juiste plantdiepe van de verschillende bollen. Tulpen en narcissen, met name de late bloeiers, komen onderin met de groeipunt naar boven.

3. De tweede etage
Dek de eerste lag bollen af met potgrond en leg de volgende laag bollen in de pot, bijvoorbeeld sneeuwroem of sneeuwklokjes.

4. De derde etage
Opvullen met potgrond en goed aandrukken. Als bovenste laag poot u vroegbloeiende kleine bollen als krokus, winterakoniet en blauwe druifjes. Dek af met potgrond.

5. Het jaar erop
Zet de potten tot circa februari op een vorstvrije plaats. Tegen die tijd beginnen de bollen uit te lopen en zullen ze wekenlang bloeien.

6. De WOLF-Garten FH-N Bollenplanter is een heel handig stukje gereedschap. Met deze WOLF-Garten bloembollenpoter haalt u in een keer de hoeveelheid aarde uit de grond stopt de bol erin en laat de aarde er weer bovenopvallen u drukt het een beetje aan en de klus is gedaan!

Bloembollen kunt u heel eenvoudig online bestellen bij Bloembollenkopen.nl"   Het leuke van deze website is dat het hele jaar door de bloembollen of ander planten besteld kunnen worden.

Bestel uw Zomerbloei bollen dus nu! 

Om grote bollen te krijgen, garant voor een mooie bloei, besproei uw planten na de bloeitijd met een voedzame oplossing in het water. 

Wacht tot dat de bladen zijn verwelkt voor dat u ze afknipt en de bollen uit de grond haalt.

gezonde-bloembollenBekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2021

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Tuinieren