Gazon OnderhoudEen mooi gazon krijg je zo!

Gazon verticuteren
Stap 1: Gazon Verticuteren!
Begin met het verticuteren van het gazon als de vorst uit de grond is verdwenen. Pak de verticuteerhark en maak de bodem luchtig door er met de verticuteerhark over heen te harken. Hierdoor wordt het gazon toegankelijk voor de zuurstof, de voeding en het water. Hierdoor wortelt het gras beter en ontstaat er een mooier gazon. Zit er veel mos tussen het gras? Gebruik dan vóór het versticuteren een anti mos product. Op deze manier bent u snel van het mos verlost en krijgt u een mooi gras gazon.
Gazon Bijzaaien
Stap2: Gazon bijzaaien!
Zijn er kale plekken ontstaan in het gazon? Dat is een bekend probleem. Het is tijd het hele gazon te zaaien met graszaad. Maak de ondergrond goed los, strooi graszaad en druk de aarde aan.
Het gazon met kalk strooien
Stap 3: Het gazon met kalk bestrooien!
Bestrooi het gazon met kalk. U zult zien dat uw gazon daar enorm van op knapt. Door de kalk verbetert en verrijkt u de bodem. Ook mos blijft door het bestrooien met kalk weg. Strooi de kalk in de maanden februari en maart, dat is de beste periode.
Gazon bemesten
Stap 4: Gazon bemesten!
Wilt u perfect gazon? Dan is het nu tijd het gazon te bemesten. Door de mest voedt u het gazon en verbetert het bodemleven. Regelmatig de tuin bemesten zorgt voor een gezonde groei en een mooie tuin. Ga voor goede gazon bemesting naar  WOLF-Garten LM 100 R vloeibare meststof Plus Iron.


Gazon maaien
Stap 5: Het gazon maaien!
Het gazon regelmatig goed maaien is belangrijk. Laat het maaisel liggen voor de opname van belangrijke voedingsstoffen. 
Op deze manier wordt de bodemstructuur van het gazon versterkt.


Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
MySQL server has gone away