Gazononderhoud

Om een gazon mooi groen en gezond te houden, is het belangrijk dat u het gazon goed onderhoudt. Hieronder worden vijf punten aangegeven die belangrijk zijn voor het gazononderhoud. Wanneer u aan al deze punten aandacht besteedt, zorgt u voor een mooi en stralend gazon!

  • Maaien: Wanneer u regelmatig het gras maait, wordt de groei van het gras bevorderd. Zo ontstaat een fraai en gezond gazon. Aanbevolen wordt om het gras te maaien wanneer het ongeveer 5 centimeter lang is.
  • Mos bestrijden: Erg veel mensen hebben last van mos in hun gazon. Dit is praktisch niet te voorkomen, maar het is wel belangrijk om de mos te bestrijden. Om mos te kunnen verwijderen, moet u eerst het mos doden met een mosbestrijder. Mos groeit graag op een grond met weinig zuurstof of een grond die erg zuur is. Een te zure grond kunt u oplossen door kalk op het gazon te strooien. Om meer zuurstof aan het gazon te geven, kunt u ervoor kiezen het gazon te verticuteren.
  • Verticuteren: Door te verticuteren krijgen de wortels van de grasplant voldoende zuurstof. Hierdoor wordt de groei bevorderd. Ook is het dus goed om de groei van mos tegen te gaan.
  • Kale plekken inzaaien: Dit vindt vaak plaats na het verticuteren. Het is belangrijk de kale plekken snel in te zaaien. De reden hiervan is dat dan geen mogelijkheid gecreëerd wordt voor onkruid en/of mos om op de kale plekken te groeien.
  • Bemesten: Door het gazon te bemesten worden nieuwe voedingsstoffen aangevoerd waardoor het gazon gezond blijft en het gras blijft groeien.

Zoals uit de bovenstaande punten al blijkt heeft u ook een aantal producten nodig om uw gazon te onderhouden. WOLF-Garten biedt een kwalitatief goed assortiment aan producten voor het gazononderhoud. Op de website kunt u meer informatie over deze producten en WOLF-Garten vinden!Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Tuinieren