Gazonvernieuwing

Om een gazon er gezond en mooi uit te laten zien, is het van groot belang het goed te onderhouden. Wanneer er niet regelmatig onderhoud plaatsvindt, gaat het gazon er al gauw dor en verwaarloosd uitzien. Zo ontstaat er al gauw onkruid en groeit het gras als kool. Ook kan het gazon er minder mooi uit gaan zien wanneer het gras intensief gebruikt wordt door bijvoorbeeld kinderen die erop spelen.

Gelukkig is het zo dat wanneer een gazon er minder mooi uitziet, deze gemakkelijk en relatief snel weer hersteld kan worden. Wanneer u uw gazon gaat herstellen, wordt ook wel over gazonvernieuwing gesproken.

Wanneer u bezig gaat met gazonvernieuwing zijn er vier factoren die een grote invloed hebben. Allereerst het type graszaad dat u gebruikt. Er is speciaal graszaad verkrijgbaar dat geschikt is voor het herstellen van uw gazon. Als tweede is het belangrijk dat u naast het graszaad ook de juiste voedingsstoffen aanschaft om het jonge gras te optimaliseren. Denk hierbij aan onder andere het bemesten van uw gazon. Als derde speelt de periode waarin u bezig gaat met de gazonvernieuwing een grote rol. Idealiter vindt gazonvernieuwing in de maand september plaats. Dit wordt aanbevolen omdat de bodem in die maand een goede basistemperatuur heeft en het gazon genoeg tijd heeft om te vernieuwing voordat de zomer weer aanbreekt. Tot slot is het belangrijk dat u de gazonvernieuwing in een bepaalde volgorde laat plaatsvinden om het meest optimale effect te krijgen. Het bedrijf WOLF-Garten is een expert op het gebied van onder andere gazonvernieuwing en raadt het doorlopen van de volgende vijf stappen aan:

  • Maaien: Het is van belang dat het oude gras zo kort mogelijk gemaaid wordt en het losse gras verwijderd wordt.
  • Verticuteren: Het graszaad moet contact hebben met de grond.
  • Verspreiding: Het graszaad moet gelijkmatig in de lengte verspreid worden. De gazonmeststof moet gelijkmatig in de breedte over het oppervlak verspreid worden.
  • Afdekken: Wanneer het graszaad gezaaid is, is het van belang het zaad te beschermen tegen vogels, wind uitdroging en de wind. Door een dunne laag veen aan te brengen kunnen de graszaden beschermd worden.
  • Water geven: Het gazon moet in de eerste paar weken worden geïrrigeerd. Dit moet meerdere keren per dag plaatsvinden. 
WOLF-Garten heeft diverse producten in het assortiment zoals Gazonvernieuwing L25 F, Gazonvernieuwing L50 F, Gazonvernieuwing L50 SH siergazon, Gazonvernieuwing L 100 F kale plekken en meer specifieke producten.

Voor een uitgebreidere omschrijving van de bovenstaande stappen of voor het aanschaffen van de juiste producten voor gazonvernieuwing, kunt u terecht op de website van WOLF-Garten.Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Tuinieren