Gras maaien

Grasmaaien tijdens het seizoen

Tijdens het seizoen is het belangrijk om regelmatig het gras te maaien met een grasmaaier die scherpe messen bevat. Regelmatiger gras maaien om een gemiddelde hoogte te bereiken werkt beter dan onregelmatig maaien en heel kort maaien. De ideale hoogte om op te maaien is 2,5 centimeter.

Dit voorkomt dat het gras te hoog wordt en daardoor teveel voedingsstoffen verbruikt. Hierbij komt dat het een groot voordeel is dat het gras hierdoor gestimuleerd wordt uit te stoelen, waardoor een dichte grasmat ontstaat, wat de kans op onkruid aanzienlijk verminderd.

Grasmaaien buiten het seizoen

Buiten het seizoen is het verstandig om het gras niet te kort te maaien. Buiten het groeiseizoen is het namelijk beter voor uw gazon om het gras wat langer te laten, op deze manier is het minder kwetsbaar.

Dit geldt ook voor een droge zomer, wanneer u het gras te kort maait bestaat de kans dat het gras uitdroogt of verbrand.  U kunt ook gebruik maken van chemische onkruidbestrijdingsmiddelen, let wel dit is niet biologisch afbreekbaar en is dus slecht voor mens en milieu.



Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Tuinieren