Graszaad

Het aanleggen van een mooi groen gazon kan op verschillende manieren. Een van die manieren kost iets meer tijd maar is zeker de moeite waard en dat is het kweken van een mooi groen tapijt uit graszaad. Het goed volgen van een stappenplan zal u belonen en u zult genieten van een prachtige grasmat in de tuin.

 Hoe gaat het opbouwen van een gazon door het gebruik van graszaad nu in zijn werk?

Er van uitgaande dat de ondergrond geschikt gemaakt is voor het inzaaien van het graszaad kan er gezaaid worden van half april tot eind mei en van half augustus tot eind oktober.

Belangrijk hierbij is de temperatuur. Zeker in het voorjaar kunnen koude nachten er voor zorgen dat graszaad niet goed ontkiemt. Dek na het inzaaien van het graszaad de bodem af met een laag turf. Het mooiste is als er gezaaid wordt op een dag met weinig wind, het graszaad waait zo niet weg, en als het na het inzaaien snel gaat regenen. Graszaad heeft veel vocht nodig in de eerste weken na het inzaaien om te ontkiemen en te groeien.

Graszaad inzaaien in de nazomers periode heeft het voordeel dat de nachten vochtiger en warmer zijn. Het graszaad zal hierdoor snel en mooi gelijkmatig ontkiemen. Genieten van een mooi gazon kan dan pas het jaar daarop.

Er zijn verschillende soorten graszaad te verkrijgen. Welk graszaad er gekozen wordt hangt af van de wens van het toekomstige gazon. Wordt het een speelgazon, een siergazon, een sportgazon of komt het gazon in een schaduwrijke tuin? Iets om over na te denken en rekening mee te houden.

Om een mooi groen en dicht gazon te krijgen is het belangrijk dat het gras niet enkel omhoog groeit maar ook in de breedte groeit. Dit betekend dat het gras scheuten maakt en zo mooi dicht groeit met een dicht groen gazon als resultaat.

Het gazon ziet er mooi uit, het gras groeit goed en wordt steeds langer. Wanneer mag een gazon ontstaan uit graszaad voor het eerst gemaaid worden?

De eerste maaibeurt hangt af van de lengte van het gras. Groeit het gras snel dan wordt er eerder gemaaid dan wanneer het gras iets minder snel groeit. De groeisnelheid is afhankelijk van de temperatuur en de vochtigheid door regen of besproeiing.

De eerste keer dat het gazon gemaaid kan worden moet het gras minstens    6 cm lang zijn. Maai de eerste maaibeurten het gras niet te kort. Houd het gras zeker op 4 cm lengte.
Wolfgarten handstrooier graszaad

Voor het strooien van het graszaad heeft WOLF-Garten de WE-B handstrooier in het assortiment. Direct de WOLF-Garten tuingereedschappen bestellen? Gratis verzending en retourneren.

Bezorgen ook op de dinsdag en donderdagavond.Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Tuinieren