Fruitbomen


Alle fruitbomen vragen een open en zonnige standplaats. Als licht en lucht goed kunnen toetreden, voorkomt u veel last van schimmelziekten.

Het planten:
Zet een fruitboom met potkluit een kwartier in een emmer met water en plant hem daarna in een ruim plantgat. Een boom met kale wortels een paar uur in water zetten. Vermeng de uitgegraven grond met een goed bodemstructuur-verbeterend middel. Sla op winderige plantplekken een boompaal in het plantgat, waar de boom staat aan vast gezet kan worden. Plant de boom net zo diep als hij in de container stond. Zit er een entplek laag in de stam (een verdikking), zorg dan dat die zeker 10 cm boven de grond blijft.

Snoeien:
Om een goegde kroonvorm te krijgen, is regelmatige snoei noodzakelijk. Zeer globaal gaat het zo: snoei in het najaar de te zware takken tot op de helft terug, minder zware tot op twee-derde.

Snoei altijd boven een naar buiten gerichte knop. In de zomer de nieuwe verlengingen terugsnoeien op de helft of tweederde. Haal zijtakjes die naar binnen groeien weg.

fruitbomen_-_bananen


Wilt u een snoeischaar bestellen, ga dan naar de shop met alle artikelen van Gardena!
Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Tuinieren