Vloeibare gazonmeststof

Vloeibare gazonmeststof

Om ervoor te zorgen dat uw gazon er goed en gezond uitziet, is het van belang het goed te onderhouden. Sommige mensen gaan ervan uit dat het gras zichzelf wel onderhoudt, maar dat valt erg tegen. Het gazon wordt vaak meerdere keren per jaar gemaaid, waardoor het veel voedingsstoffen verliest. Het is belangrijk om dan de voedingsstoffen weer aan te vullen, zodat het gras weer kan groeien. Een goede manier om het gazon te voorzien van de benodigde voedingsstoffen is door het gazon een aantal keren per jaar te bemesten. Gazonmest is bij verschillende tuincentra te koop en bestaat uit een mengsel van mineralen en voedingsstoffen die specifiek geschikt zijn voor het gazon.

Voedingsstoffen die elk gazon nodig heeft zijn kalium, stikstof en fosfor. Kalium zorgt voor een versteviging van de celwanden van het gras. Stikstof zorgt voor de groei en de mooie groene kleur. Fosfor levert een bijdrage aan de wortelgroei van de grasplanten, waardoor voedingsstoffen gemakkelijker opgenomen kunnen worden.

Er zijn allerlei soorten gazonmeststoffen te verkrijgen. In principe kunnen de gazonmeststoffen onderverdeeld worden in drie groepen: kunstmeststoffen, organische meststoffen en organische minerale meststoffen. Daarnaast wordt mest ook nog in verschillende vormen gebruikt. Er zijn in totaal vier vormen die het meest voorkomen. Hieronder staan de verschillende vormen en de kenmerken hiervan.

  • Korrelvorm: Dit type mest is gemakkelijk te strooien en stuifvrij. Deze mest is geschikt voor een toepassing met een gazon, siertuin en een moestuin.
  • Kegelvorm: Deze vorm kan in de grond gestopt worden. Deze mest is geschikt voor een toepassing met bloembakken, potplanten en kuipplanten.
  • Meelvorm: Er zijn drie soorten mest in meelvorm te verkrijgen, namelijk bloedmeel, vinassekali en beendermeel. Deze mestvorm is geschikt voor een toepassing met siertuinen en moestuinen.
  • Vloeibare vorm: Deze mestvorm is gemakkelijk te doseren en te combineren met gietwater.

De laatste vorm, namelijk de vloeibare vorm kan ook goed toegepast worden voor het bemesten van gazons. Vloeibare gazonmeststof is gemakkelijk te verspreiden in combinatie met water. Daarnaast neemt het gras ook sneller de meststof in zich op.

Kortom, bent u op zoek naar een geschikte gazonmeststof, dan kan vloeibare gazonmeststof een uitkomst bieden. Het is een snelle, gemakkelijke en vooral effectieve manier om uw gazon er stralend uit te laten zien!

Voor het aanschaffen van goede vloeibare gazonmeststof, kunt u terecht bij WOLF-Garten!Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:

Copyright © Ventura Connect Group BV 2020

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Tuinieren